kedd, április 05, 2016

Rehabilitációs tábor 2016.

Rehabilitációs tábor - Kiszombor
Időpont: 2016. 07. 03 - 2016. 07. 10.
Helyszín: Kiszombor (a tavalyi helyszín, Tó-party Panoráma Panzió) 
http://www.falusihorgaszturizmus.hu/index.php/en/pansio/panziokepek

MEGJELENT A HIVATALOS, 2016-OS TÁJÉKOZTATÓ FÜZET, LETÖLTHETŐ INNEN

Idén is megrendezésre kerül a hagyományos Rehabilitációs táborunk. 
A tábor felépítése (reggeli és esti bibliai és rehabilitációs témák, beszélgetések) az elmúlt évi alkalom menetrendjét fogja követni, központban a Biblia tanításaival.
Szabadult és szabadulni vágyó alkoholbetegeket és/vagy családtagjaikat szeretettel várjuk. A tábor programjain való részvétel önkéntes. Nyaralás, pihenés, jó baráti és bajtársi közösség, gondolkodást megelevenítő, gyógyulást elősegítő beszélgetések.
Ár: 
A tavalyi áraknál semmiképp nem lesz magasabb. Kb. 4.000 Ft/nap (szállás + háromszori étkezés)
Étkezés: 
Idén saját szakácsot viszünk, és helyben oldjuk meg az étkeztetést! Így a bőségesebb és finomabb étkezés megoldódik!
Táborvezetők: 
Vankó Zsuzsa és Nagy Sándor
Egyéb: OTP, K&H, MKB szép kártya elfogadóhely
Jelentkezés: 
A jelentkezéseket a nagy.sandor25@gmail.com címre várjuk, vagy a 0620/381 6012-es számon!

Kérünk mindenkit, hogy aki csak tudja előre, hogy biztosan jön, az mihamarabb, de legkésőbb 2016. március 15-ig jelezze ezt. Aki még biztosra nem is tudja, de őket is kérem, hogy jelezze szándékát, hogy szeretne itt lenni, de még nem tudja biztosra. Így nagyjából tudunk majd egy számot mondani a szállásadónak! EZ NAGYON FONTOS!
Fontos! Idén az egész panziót a rendelkezésünkre bocsátották, és szeretnénk, ha minél több gyógyulni vágyó és gyógyult szenvedélybeteg társunk jöhetne el, és áldásokkal, feltöltődve, megerősödve távozhatna a hét végén. Kérünk mindenkit, hogy ennek reményében tájékoztassátok az ismerős érintetteket a lehetőségről.

A TÁBORBAN ELHANGZÓ ELŐADÁSOK ÉS BESZÉLGETÉSEK TEMATIKÁJA 

A délelőtt elhangzó gondolatébresztő jellegű, rövid szakmai előadások után csoportokban beszéljük át alaposabban az adott témát. Kétféle csoportban van lehetőség a gondolatok és a tapasztalatok megosztására. Az egyikben a gyógyult és gyógyulófélben lévő vagy szabadulni vágyó szenvedélybetegek, a másikban a családtagok, hozzátartozók vesznek részt. Az esti, bibliai témákat interaktív formában, beszélgetés formájában dolgozzuk fel. A reggeli és esti együttlétek között kirándulásokat, aktív kikapcsolódási alkalmakat szervezünk a környéken. Ellátogatunk például a makói fürdőbe, sétálunk a Tisza vagy a Maros árterén stb. 


DÉLELŐTTI TÉMÁK

1. Családi konfliktusok a függő ember körül. Melyek a leggyakoribb panaszok, egyrészt a szenvedélybetegek, másrészt családtagjaik részéről? – Szempontok és tapasztalatok a konfliktusok kezelésére

2. Tipikus „függő” játszmák. Miért nehéz, de miért szükséges mégis felismerni őket? Hogyan léphetünk ki emberi játszmáinkból?

3. Visszaesések előtt és után. Mit tehetünk a „zuhanás” megelőzéséért? Hogyan álljunk talpra az elesések után?

4. Hogyan segítsük elindítani szenvedélybeteg társainkat a szabadulás felé?

5. Pótcselekvések vagy valódi rehabilitáció?

A szabadság illúziója és a valóságos szabadulás reménysége


ESTI TÉMÁKTalálható-e megfontolásra érdemes válasz a Bibliában alábbi kérdéseinkre?

1. Lehetséges-e, hogy az emberi történelem legnagyobb válságának a küszöbéhez érkeztünk? – Elképzelések és törekvések a válság elhárítására – Van-e egyáltalán reménység?

2. Ősi, máig megválaszolatlan kérdés: „Micsoda az igazság”? – Egyáltalán létezik-e, megismerhető-e „az igazság”, vagy csak „igazságok”, részigazságok léteznek, tévedésekkel keverve? – Például: megtudható-e az igazság a föld és az ember eredetére vonatkozóan?

3. Alapkérdés: Ha Isten létezik, miért van annyi szenvedés a földön, és miért a halál? – Mit foglal magában ez a többnyire kellően meg nem magyarázott és meg nem értett állítás: „Jézus Krisztus megszabadít a bűn és halál fogságából”?

4. Jézus többször mondta egy-egy embernek: „A te hited megtartott téged...” – Miben áll a megmentő, „megtartó” hit?

5. Van-e realitása ennek a reménységnek: „Új eget, új földet várunk..., amelyben igazság lakozik”?

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése