csütörtök, május 07, 2015

Főiskolai tábor 2015.

Sola Scriptura Teológiai Főiskolai nyári tábor - nem csak főiskolásoknak

2015. július 12-19. Mátrafüred Sástó-tábor


A Sola Scriptura Teológiai Főiskola idén új helyszínen rendezi meg nyári táborát, Mátrafüred-Sástón, Gyöngyös közelében. (A helyszínről, szállásról részletes információt lásd: http://www.matratabor.hu/)

Vezetők: Dr. Vankó Zsuzsanna, Holló Péter

Információ: hollo.peter@sola.hu

Ár: 26.700 Ft/fő/7 éj + idegenforgalmi adó (IFA, 18-70 év között fizetendő: 505 Ft/fő/éj), amely magában foglalja a szállást és a háromszori, vegetáriánus étkezést. 
Egy éjszakára az ár 4900 Ft/fő/éj, 2-3 éjszakára 4500 Ft/fő/éj, 4-5 éjszakára 4000 Ft/fő/éj, 6 éjszakára 3800 Ft/fő/éj (minden esetben + IFA). 3-6 éves kor alatt a táborozás költsége 2100 Ft/fő/éj, míg 3 éves kor alatt díjmentes. A szálláshely SZÉP kártyát elfogad.

Jelentkezési tudnivalók: Jelentkezni a sola@sola.hu e-mail címen lehet, megjelölve a jelentkező(k) nevét, életkorát és a kapcsolattartó elérhetőségét (e-mail, telefonszám, postacím), valamint hogy mettől meddig tervezi(k), hogy ott lesz(nek) a táborban. (Lásd a csatolt jelentkezési lapot.) 
A jelentkezési határidő 2015. május 15
A jelentkezéssel együtt a teljes táborozási díj 30%-át kell előlegként átutalni. Ha valaki nem tud bankszámlára utalni, akkor rózsaszín csekken is fizethet előleget, részleteket levélben küldünk. Banki átutalás, ill. postai, csekkes fizetés esetében is kérjük feltüntetni a megjegyzés rovatban: „Sola Scriptura”, és hogy hány éjszakára érkezik.

A táborról: 
A Sola Scriptura Teológiai Főiskola nyári tábora a főiskola hallgatói mellett mindazokat szeretettel várja, akik mélyebben érdeklődnek a Biblia tanításai iránt. Az előadások mellett több szemináriumi sávot is meghirdetünk, ahol 4-5 téma közül lehet választani. Így a résztvevők kiscsoportos műhelymunka keretében is mélyíthetik ismereteiket, megoszthatják egymással gondolataikat.

A programot a Mátrában tett kirándulások színesítik. 
A tábort azoknak ajánljuk, akik nyitott légkörben, a főiskola oktatóinak vezetésével szeretnék (újra)felfedezni a Bibliát és annak életátformáló, közösségteremtő erejét.

Tervezett előadások:
  1. Vallási irányzatok és jellegzetességek a kortárs társadalomban – értékelés bibliai nézőpontból (Dr. Vankó Zsuzsanna)
  2. A Sárospataki Református Kollégium szellemisége és szerepe a magyar protestantizmus múltjában, jelenében (Dr. Nagy Károly Zsolt)
  3. Az államról vallott felfogás katolikus, református és evangélikus megközelítésben (Dr. Köbel Szilvia)
  4. Analizáló önismeret vagy Isten megismerése? Mit tanít a Biblia az önismeretről? (Nagy Sándor)

Tervezett szemináriumok:
  1. A három út. A test-lélek dichotómia, a materializmus és a Biblia az ember kilétéről, a halál mibenlétéről, a halállal szembeni reménységről és arról, hogyan tekintsünk az életidőnkre. (Dr. Prancz Zoltán)
  2. A bibliai antropológia néhány problémája a modern természettudomány tükrében (Dr. Prancz Zoltán)
  3. Formai törvényismeret kontra élő hit? Vizsgálódás Róm. 2,17-29 alapján (Takács Szabolcs)
  4. A teista evolúciótan általános elfogadottsága korunk kereszténysége körében – Harmonizálható-e a bibliai teremtéstannal? (Dr. Vankó Zsuzsanna)
  5. Az „engesztelés” fogalmának antropomorf és biblikus értelmezése (Dr. Vankó Zsuzsanna)
  6. I. Kor. 13., a szeretet-himnusz biblikus értelmezése (dr. Kovács Imre)
  7. Krisztus feltámadásának jelentősége és bizonyságai a Szentírásban (dr. Kovács Imre)
  8. Az „Ostpolitik” – A Vatikán és Magyarország kapcsolata 1963–1989 között (Holló Péter)
  9. Az agg Simeon Jézusra vonatkozó jövendölése (Lk 2,28-35) (Kovács Zoltán)
  10. Bibliai jellemrajzok: Mária Magdaléna az evangéliumokban (Kovács Zoltán)
  11. A szégyenérzet bibliai fogalma - szabadulás a szégyenérzetből (Nagy Sándor)
  12. A megfelelési kényszer: Gal 1,10, Kol 3,23-24 és Jn 12, 42-43 összefüggései az Istennek való szolgálat fényében (Nagy Sándor)
  13. Dávid uralkodásának válsága. Absolon lázadása – előzmények és következmények. (dr. Neparáczki Nándor)
  14. A „bibliás őrálló” fejedelem I. Rákóczi György személyének jelentősége a XVII. századi magyarországi protestantizmusban (dr. Neparáczki Nándor)

További előadások és szemináriumok egyeztetés alatt. A tábor részletes programja elérhető lesz a www.sola.hu oldalon. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése