péntek, június 14, 2013

A táborhely bemutatása



http://pensiuneasequoia.ro/hu/index.html

A Székelyjó helységben található Sequoia Panzió lehetőséget nyújt kedves vendégeink számára hogy ünnepnapjaikat, szabadságukat és hétvégéiket egy kellemes, természetbarát helyen töltsék. Panziónk iskolai-, keresztyén- és más tematikájú táborok szervezésére is lehetőséget nyújt. Panziónk 3 faházat, 7 házikót, tanácstermet, ebédlőt, kötélhidat, focipályát bocsát vendégeink rendelkezésére. Panziónk vendégei izgalmas hegyi túrákon vehetnek részt az Erdélyi-középhegységben.

Támogatjuk vallásos konferenciák, keresztyén táborok és vallásos jellegű találkozók szervezését egy festői és csendes hegyi környezetben. Tudjuk hogy a kényelmes szállás mellett a szabadidő kellemes eltöltése is fontos. Ezért vendégeink rendelkezésére bocsájtjuk tanácstermünket, amelyet imaórák, áhítatok megtartására használhatnak. Szórakozási lehetőségként az asztali tenisszel és csocsóval felszerelt sporttermünket is szívesen ajánljuk.

Panziónk az Erdélyi-középhegység egyik legimpozánsabb fenyőjéről kapta a nevét. A Sequoia fenyő Észak Amerikából származik és a Nyugati Kárpátokba az 1900-as évek elején telepítették be. Panziónk közelében mai napig található két példánya a Sequoia fenyőnek.

A Sequoia Panzió Kolozsvártól 80 km-re helyezkedik el Székelyjó helységben, a Dragan-völgy közelében. Ha szabadságukat, ünnepeiket és hétvégéiket a természet közepén, csendes helyen szeretnék tölteni, ne habozzanak és keressenek meg minket.
A Sequoia panzió 3 faházzal, 8 kétszemélyes házikóval és egy konferenciatermet, konyhát, szaunát tisztálkodási egységet tartalmazó épülettel várja vendégeit. A három faházban hálószobák, nappali, konyha és fürdőszoba áll a vendégeink rendelkezésére. A kis faházikók mindenikében 2 személy számára van alvóhely. Összesen 25 szobában 90 személyt tudunk elszállásolni. Vendégeink igénybe vehetik a panzió szaunáját és jacuzziját. A Sequoia Panzió tanácsterme 50 férőhelyes.
Vendégeink szabadidejük kellemes eltöltésére használhatják a focipályát, medencét, asztali teniszt, csocsót, Wifi-t, gyerekeknek játszóteret, kötél-hidat (Zip-line) és a panzió udvarán található grillsütőt.

Fontosabb Turisztikai Látnivalók

Sequoia mamutfenyő
Az Erdélyi középhegység legimpozánsabb fája már több mint egy évszázada a Vigyázó-hegység lábánál helyezkedik el. A Sequoia-fa erdei rezervátum az Úr dombján található Székelyjó község közelében. A XX. század elején Gál János földbirtokos, aki több érdekes növényt honosított meg a környéken, ültette a mai napig meglátogatható örökzöld mamutfenyőt.

Havasrekettyei vízesés (Menyasszony fátyla)

A Havasrekettyei vízesés más néven a Menyasszony fátyla vízesés Havasrekettye helység közelében helyezkedik el, Kolozs megyében. Románia vízeséseinek egyik legszebbike. A víz több mint 30 méter magasról zuhan a mélybe. A téli hónapokban a sziklás falra egy vastag jégréteg rakodik le, ami tökéletes a jégfalmászás kedvelőinek. A legenda szerint valamikor régen a meredek szikláról a mélybe zuhant egy éppen ott haladó menyasszony, akinek fátyla beleakadt a hegyes sziklába. Azon a helyen az lakodalmazók megálltak és mindenki sírva fakadt és az ők könnyeiből alakult ki a vízesés. Valójában a Menyasszony fátyla elnevezés a vízesés formája és a menyasszonyi fátyol közötti hasonlóságnak tulajdonítható.

Vigyázó-csúcs

A Vigyázó (Vlegyásza)-hegység legmagasabb csúcsa, elérve az 1836 méteres magasságot. Két csúcsból áll, Vigyázó és Déli-Vigyázó, amelyek kis távolságra helyezkednek el egymástól de magasságuk egyforma. Szép kilátást nyújt a turistáknak, látván a Buteasa-csúcsot, Bihari hegységet és a Bánffyhunyadi-fennsíkot. Az olyan decemberi napokon amikor a felhők alacsonyan járnak és a fölöttük levő légtömb eléggé tiszta, megtörténik, hogy a Vigyázó csúcsról elláthatunk a Retezát-hegységig.

Sebesvári vár

A kincses Kolozsvár {Cluj-Napoca} felé igyekvő autós kiránduló leküzdve a számtalan hajtűkanyarral nehezített Királyhágó magasát, bizonyára magasabb sebességi fokozatba kapcsol, hogy mielőbb elérje úti célját. Pedig érdemes volna lelassítani és lekanyarodni arra a mellékútra, ahol a jelzőtábla Sebesvár (Bologa) községet mutatja, mivel a házak mögötti hegytetőn középkori vár romjai találhatók. Resculum nevű romok a környék legrégebbi helységéről tanúskodnak, amelyet írott dokumentumok bizonyítanak. A várat i. sz. 106-ban építették a Római Birodalom határainak megvédése céljából. Az erőd romjai ma is meglátogathatóak és közelében egy régi római fürdő romjai is megszemlélhetőek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése