péntek, június 14, 2013

3. Turnus IFJÚSÁGI BIBLIATANULMÁNYOZÓ TÁBOR 2013.


Ifjúsági Bibliatábor
(14-35 éveseknek)
2013. július 7-14. Erdély

A Székelyjó helységben található Sequoia Panzió

Reggeli témák: 
Kicsoda az ember? 
1. Miért olyan nagy és nehéznek tűnő kérdés ez? – titkok és ellentmondások
2. Az ember eredete és rendeltetése – különböző álláspontok
3. Test és lélek – hogyan értelmezték, mit mond az Írás?
4. Lelki működéseink (értelem, érzelem, akarat, lelkiismeret)
5. Ki az „igaz” ember? Ki a „tökéletes” ember?

Esti témák: 
Kicsoda az Isten?
1. Isten megismerésének útjai, lehetőségei
2. Múlt- és jelenbeli istenképek és az „egyedül igaz Isten”.
3. Az „elrejtőzködő” Isten
4. Az „önmagát megalázó” Isten
5. A megváltó Krisztus, mint „bárány és oroszlán”

Speciális témák:
Korszakváltások az emberiség történelmében Bibliai nézőpontból
1. A vízözön előtti és utáni világ
2. A hellenizmus, a görög, római kultúra és a kereszténység megjelenése
3. A középkori társadalom, a reneszánsz, a humanizmus és a 16. századi reformáció
4. A felvilágosodás és a nagy francia forradalom kétarcúsága
5. A végidőben bekövetkező radikális társadalmi változás

Napközben kirándulások – nagyon szép természeti környezetben –, fórumbeszélgetések.

A kiutazás szervezésében segítünk, amint látjuk a jelentkezők listáját. Kérjük, aki autóval jön és rendelkezik szabad hellyel utólag is jelezze. A jelentkezéseket június végén összesítjük, és ennek alapján igyekszünk segíteni az utazás szervezésében. A szervezéshez telefonszámot is szíveskedjetek megadni.

A táborhely nagyon kellemes szép, az alábbi linkeken lehet megnézni: http://miskolc.kerak.hu/Szekelyjo/Entries/2013/3/12_A_tabor_bemutatkozasa.html   és http://pensiuneasequoia.ro/hu/index.html

A táborozások vasárnap délutáni megérkezéssel kezdődnek, és a következő vasárnap reggel végződnek. Mindegyik tábor 7-7 napos, a lehetőség szerint kérjük, hogy az egész táborozás idején vegyünk részt. Szükség esetén kevesebb napra is fogadunk jelentkezéseket. Érkezési-távozási nap fél napnak minősül a részvételi díj számításánál!

A táborozás helyszíne:
Székelyjó (románul Sačuieu, Bologa falutól 10 km-re déli irányban, megközelíthető személygépkocsival a Nagyvárad-Kolozsvár főúton, Bologa falunál kell jobbra fordulni. A magyar határtól mintegy 90 km-re fekszik, így a Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeieknek közelebbi útvonalon érhető el, mint Bózsva vagy Törökkoppány.

Részvételi díj:
Felnőtteknek, fiataloknak, gyermekeknek egységesen 2600,- Ft/fő/nap. Ez a költség magában foglalja a faházas szobákban való elhelyezést (a szobák többnyire két-három ágyasak), a naponkénti tisztálkodási lehetőséget, kibővítve szauna és úszómedence használatával, valamint a háromszori bőséges étkezést, melyből a reggeli svédasztal, az ebéd és vacsora kétfogásos meleg étel, nincs kiporciózás, bárki bármennyit vehet, valamint a túrákat és szükség esetén a táborhelyre való be- és kiszállítást vonattal való érkezés esetén. Vasúton a táborhely megközelíthető a Budapest-Kolozsvár fő vonalon, Bánffyhunyadnál kell leszállni, odamegyünk a táborozók elébe, és oda is visszük ki őket a táborozás végén, előzetes egyeztetés alapján.

Férőhely:
Mivel az erdélyi tábor befogadóképessége 90 fő körül van, a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk el. Sátorozóknak is lehetséges a jelentkezés, ott nyilvánvalóan némileg csökkentett az árszabás.

Jelentkezés:
A táborozásokra a jelentkezési lap kitöltésével a szekelyjo.bibliatabor@gmail.com címen lehet. A jelentkezés elfogadása után két héten belül, de legkésőbb június 30-ig a megfelelő táborozási díj 50%-át kérjük az alapítvány számlájára átutalni (bankszámlaszámunk: 65700086–10116182 Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet). A fennmaradó részt a megérkezéskor kell kiegyenlíteni. Táborozási díjakat csak forintban fogadunk el, tehát sem euróban, sem más pénznemben nem lehetséges a rendezés. Ettől kivételt képeznek erdélyi résztvevőink, akik a táborozási díjat egy összegben a helyszínen egyenlíthetik ki napi 20, illetve 40 Lei formájában. A Magyarországról jelentkezőket azonban kérjük, hogy mindenképpen forintban rendezzék el költségeiket.

A tábort Reisinger János vezeti munkatársaival együtt.

Étkezés:
A turnusok idején vegetáriánus ételeket készítünk, kívánság szerint vegán étrend is bevezethető. Kérjük, ha valakinek cukorbetegsége, vagy lisztérzékenysége van, előre jelezze, hogy megfelelő módon gondoskodhassunk az ellátásáról!

Szükséges:
Kérjük továbbá, hogy lepedőt és ágyhuzatot mindenki hozzon magával, törülközővel s tisztálkodási felszereléssel együtt; fürdőnadrágról, fürdőköntösről és túrafelszerelésről se felejtkezzünk el, rossz idő esetén meleg ruházatról, esőköpenyről sem.

Aki személygépkocsival jön, a határátlépés után ne felejtsen el román autóút matricát vásárolni, mert az minden úton kötelező, illetve a zöldkártya is (biztosítótól kell kérni).
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése